inschrijven

Inschrijven:

Hoe?
De Loep vindt het belangrijk dat de keuze voor de school een bewuste keuze is. Daarom kan je pas inschrijven na een kennismakingsgesprek waarin de school een toelichting geeft over het pedagogisch project.
Ouders kunnen steeds vrijblijvend een afspraak maken voor dit gesprek. Dit doe je door een mailtje te sturen naar directeur@deloep.be

Wanneer?
Inschrijven doe je in het schooljaar vóór dat je kind naar school gaat. De startdatum voor de inschrijvingen is de eerste werkdag van maart, dit jaar is dit dus vanaf 7 maart 2022!

Als je kind laat in het jaar geboren is, kan je het al inschrijven samen met alle kinderen uit hetzelfde geboortejaar. Je vraagt         best al een eerste keer informatie bij de school als je kind negen of tien maanden oud is.
De basisregel voor inschrijven is wie eerst komt, krijgt als eerste plaats. Bepaalde kinderen krijgen voorrang, o.a. broers en zussen van leerlingen die al ingeschreven zijn, kinderen van personeel van de school…

Een kind kan de eerste keer naar school als het op een instapdag (de eerste schooldag na een vakantie of van februari) tussen de 2,5 en 3 jaar oud is. Een kind dat al ingeschreven is in een school kan op elk moment van het schooljaar van school veranderen.

Omwille van het specifiek pedagogisch project ligt de capaciteit in de klassen hoger naarmate de leeftijd vordert.